2014-03-31

Apple'a Ambargo Başladı

samsung, rusya, ipad, apple, iphone, abd, ab, kırım, ukrayna, ambargo, 

ABD'nin ve Avrupa Birliği'nin, Ukrayna ve Kırım'daki tavrı nedeni ile Rusya'ya karşı yaptırım uygulamaya çalışması, her ne kadar ciddi bir yaptırım uygulayamasalar da Rusya'dan çok sert karşılık görmeye devam ediyor. Kabak Apple'ın başına patladı.

Kırım konusunda politikasından taviz vermeyen Rusya ve bu duruma tepki gösteren Amerika Birleşik Devletleri’nin tutuştuğu soğuk savaştan zararlı çıkanlardan biri de Apple olmak üzere.

Rusya’ya bazı Amerikan şirketlerinin ambargo uygulamaya başlamasının ardından Rusya da konu ile ilgili harekete geçiyor.

Devlet dairelerinde kullanılan tüm iPad’leri toplatmaya başlayan ve iPadlerin Amerika adına casusluk yapmak amacıyla kullanılan yazılımlar içerdiği iddiasında bulunan Rus yetkililer bu tabletleri Samsung tabletler ile değiştirmeye karar verdi.

Devlet dairelerinde kullanılan cihazları değiştirmeye de başlayan Rusya hükümeti, Samsung tabletlerisahip oldukları üst düzey güvenlik önlemleri nedeniyle tercih ettiklerini ve bu güvenlik yazılımları sayesinde özel toplantılarını güven içinde yapabilme imkanı bulduklarını söyledi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar