2014-03-24

Kırım’da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait hiçbir birlik kalmadı

Kırım’da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait hiçbir birlik kalmadı

Kırım’ın Rusya Federasyonu’na dahil olmasının ardından, burada görev yapan ve Rus tarafına geçmeyi reddeden Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birliklerinin tamamı bölgeyi terk etti.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Birinci Yardımcısı Rüstem Temirgaliyev, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘‘Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine mensup olup Kırım topraklarında görev yapan tüm askerler, ya Rus yanlısı oldular ya da şu anda bölgeyi terk etmektedirler’’ şeklinde konuştu.

Bugün gerçekleştirilen Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısında ise Kırım’da görev yapan Ukrayna askeri birliklerinin buradan çıkartılarak yeniden konuşlandırılmaları hususunda karara varıldı.

Daha önceden yapılan resmi açıklamalarda, Ukrayna Ordusu nezdinde Kırım’da bulunan birliklerde görev yapan askerlerin dilemeleri halinde, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri bünyesinde göreve başlayabilecekleri ya da yedeğe çekilebilecekleri belirtilmişti. Bu askerlerin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmayı tercih etmeleri halinde ise Kırım’dan çıkmaları için gereken yardımın kendilerine gösterileceği de yine aynı açıklamalarda ifade edilmişti.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, Kırım’da görev yapan Ukraynalı 18 bin askerden sadece 2 bine yakın bir kısmı bölgeyi terk etmeye karar verdi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar