2014-03-27

Ruslar yaptırım tehditleri için ne düşünüyor?

Ruslar yaptırım tehditleri için ne düşünüyor?
Ruslar yaptırım tehditleri için ne düşünüyor?

Rus halkı, Batı ülkelerinin Kırım'daki gelişmeler nedeniyle ülkelerini yaptırımlar ile tehdit etmesine nasıl bakıyor? Gelişmeler, Putin'e verilen desteği ne yönde etkiliyor? Rusya’nın önde gelen araştırma merkezleri, bu soruların cevapları

LEVADA: RUSLARIN YÜZDE 88’İ, KIRIM’IN RUSYA’YA BAĞLANMASINDAN YANA
Kırım’ın Rusya’ya bağlanması, Rusya’yı büyük dünya gücü statüsüne bir adım daha yaklaştırdı. Araştırma merkezi Levada’nın anketine katılan Rusların yüzde 79’u, bu görüşte olduklarını söyledi. Araştırmanın diğer sonuçlarına göre, Rusların yüzde 88’i Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını destekliyor. Yüzde 86 ise, Rusya’ya bağlanma sürecinin Kırım halkının yasal hakları çerçevesinde gerçekleştiğini düşünüyor. Rusların yüzde 62’si, Rusya’nın Kırım ve Ukrayna politikasını, buralarda yaşayan Rusların haklarının savunulması olarak görüyor.
VTSİOM: RUSLAR, BATI’NIN YAPTIRIMLARINDAN KORKMUYOR

Ruslar, ABD ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarından korkmuyor. Rusya kamuoyu araştırma merkezi VTSİOM’un araştırmasına göre, Batı’nın yaptırımları, Ruslar için Kırım’dan vazgeçmeye değecek kadar önemli değil. Rusların yüzde 57’si, Rusya’ya getirilen yaptırımların ekonomi üzerinde ciddi yansımalar oluşturmayacağını söylüyor. Rus halkının yüzde 70’i, ABD ve AB’nin Rusya ile vizeleri iptal etme ihtimalinden korkmadıklarını belirtiyor. Halkın yüzde 49’u ise Rusya-Batı ilişkilerinin kötüye gittiğini düşünüyor.
PUTİN’E VERİLEN DESTEK REKOR KIRDI
Rus halkının Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verdiği destek, yeni bir rekor orana ulaştı. VTSİOM, Putin’e verilen desteğin son 1 hafta içinde yüzde 75,5'den yüzde 82,3’e yükseldiğini açıkladı. Araştırma merkezinin sosyoloji uzmanları, bu durumu Putin’in Kırım politikasıyla ilişkilendiriyor.
FOM: PUTİN, OYLARIN YÜZDE 85’İNİ ALABİLİR
Rus halkının Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verdiği destek, son haftalarda gözle görülür biçimde artıyor. Peki, Rusya’da gelecek Pazar günü devlet başkanlığı seçimleri olsa Putin ne kadar oy alır? Rusya Kamuoyu Vakfı’nın araştırma sonuçları, Rusların yüzde 64’ünün, oylarını Putin’den yana kullanacağını gösteriyor. Bu sonucu değerlendiren uzmanlar, bu oranın sandığa yansımasının yüzde 85’i bulabileceğini belirtiyor.
AMERİKALILAR OBAMA’YI DESTEKLEMİYOR
GfK şirketinin Associated Press'in talebi üzerine ABD'de yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre ise 20-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen ankette, ABD Başkanı Barack Obama'nın eylemlerini desteklemeyen Amerikalıların sayısı %59'a çıkarak tarihi bir rekor kırdı.
Ocak ayında yapılan ankette halkın %53'ü Obama'yı desteklemediğini ifade ederken, Mart ayında da ABD Başkanı'nı destekleyenlerin sayısı azalmaya devam etti. Mart ayı anket sonuçlarına göre, halkın sadece %39'u kendi başkanlarını destekliyor, %59'u ise Obama'nın siyaset anlayışını yanlış buluyor.
Anket sırasında, en büyük tepkiyi Beyaz Saray'ın uluslararası politikalarının çektiği tespit edilirken, Obama'nın başka ülkelerle ilişkisini tasvip etmeyen vatandaşların oranı, Ocak ayına kıyasla %10 artarak %58'e yükseldi. (Rusya'nın Sesi)
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_03_27/Ruslar-yaptirim-tehditleri/

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar