2014-03-24

'Twitter'ın kapatılması kanunen mümkün değil'

'Twitter'ın kapatılması kanunen mümkün değil'
'Twitter'ın kapatılması kanunen mümkün değil'

'Twitter'ın kapatılması kanunen mümkün değil'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda’ya hareketi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Twitter’in kapatılmasını yorumlayan Gül, “
Bu tip platformların kapatılması kanunen mümkün değil” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda’ya hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi. Gül’ün gündeminde yine Twitter’ın kapatılması vardı. Twitter’ın kapatılmasının kanunen mümkün olmadığını belirten Gül sözlerine şöyle devam etti:

“İnternet yasası torba yasa içinde gelmişti ve içinde milyonlarca insanı ilgilendiren hususlar vardı. Aynı şekilde geri dönme ihtimalini düşünerek o yasayı imzaladım. İmzalarken hükümetle yakın temas içinde konuştum ve 1 hafta içinde mahsurlu noktaların değiştirilmesini istedim. Nitekim yasa da değişti. İnternetin ve bu tip platformların kapatılması kapatılması kanunen mümkün değil. Ancak o sayfalarda bir suç işleniyorsa sadece o sayfaya erişimi engellenir. Bunu istismar edenlere fırsat vermemek lazım."

"Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor.

2012 yılında Silikon Vadisi’ni ziyaret etmiştim. Facebook, Google, Twitter gibi şirketlere görüşmek istedim. Twitter’ın sahibi Dick Costello ile bir araya gelmiştik. Bu sıkıntı ortaya çıkınca danışmanlarıma talimat verdim diyalogun başlaması için. Türkiye’nin haklı talepleri olabilir, bunların anlayışla karşılanıp hemen görüşmelerin başlaması gerekiyor. Onlardan da hep en üst seviyede cevaplar geldi. Umarım kısa süre içinde çözülecek. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek. Bunlar tabi ki Türkiye gibi gelişmiş, Türkiye gibi bölgesinde önemli bir ülke, Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Onun için kısa süre içerisinde giderilecek."

'DİNLEME YAPILMIŞSA KORKUM YOK'

Cumhurbaşkanı Gül, dinleme iddialarına ilişkin ise, "Benimle ilgili dinleme ihtimal dışı diyemem. Dinleme yapılmışsa herhangi bir kaygım korkum yok" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Suriye'de bulunan ve yurtdışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi IŞİD tehlikesi altında. Gül, türbenin sonuna kadar korunacağını sözlerine ekledi (ntvmsnbc)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar