2011-12-03

3. İstanbul Edebiyat Festivali 5 Aralık’ta Başlıyor!

3. İstanbul Edebiyat Festivali 5 Aralık’ta Başlıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Müdürlüğü’nün uhdesinde gerçekleştirilecek olan 3. İstanbul Edebiyat Festivali 5-10 Aralık 2011 tarihlerinde Sultanahmet Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi’nde başlıyor.

İstanbulluyu edebiyatla buluşturmak ve İstanbul’un kültürel zenginliğini, sanatsal verimliliğini ortaya koymak, gerçek edebiyatçıları bir araya getirerek İstanbul’un edebiyat gündemini belirleyecek bir edebiyat platformunun oluşturulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festival altı gün sürecek.

Festivalde, atölye çalışmalarından açıkoturum ve panellere, film gösterimlerinden konsere, sergilerden ödül törenine 20 farklı etkinlik yer alacak.

Sevinç Çokum, Leyla İpekçi, Gökhan Yorgancıgil, Ömer Karaoğlu, Ertuğrul Erkişi, Hüseyin Su, Cem Erciyes, Gonca Özmen, Korhan Gümüş gibi tanınmış 44 edebiyatçı, akademisyen, uzman ve sanatçının yer alacağı festival,

bir hafta boyunca İstanbullu edebiyatseverleri Sultanahmet’in tarihî atmosferinde ağırlayacak.

10 Aralık’ta, Türk edebiyatına şiir, roman, hikâye ve deneme alanlarında önemli katkılarda bulunan dört edebiyatçının da ödüllendirileceği “2011 Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri” ödül töreniyle son bulacak olan festivale İstanbulluların yoğun ilgisi bekleniyor. 

Ayrıntılı bilgi için; 
http://www.ibb.gov.tr/sites/kultur/Pages/Haber.aspx?hid=174&Tur=undefined

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar