2012-04-07

Kadının Kadınlara Karşı Tesettürü Nasıl Olmalıdır?

Kadının Kadınlara Karşı Tesettürü Nasıl Olmalıdır?
Kadının Kadınlara Karşı Tesettürü Nasıl Olmalıdır?


Kadının, Diger Müslüman Kadınlara Karşı Örtünmesi

Kadının, müslüman kadınlara karşı örtünmesi, erkeğin erkeğe karşı- örtünmesi gibidir. Yani göbek ile diz kapağı arası kapalı olmalıdır. Bir müslüman kadının, diğer bir müslüman kadına göbeği ile diz kapağı arasını göstermesi haramdır. Kadınlar bir yatakta beraber yatamazlar. Kadının, kadını öp­mesi ve kucaklaması da mekruhtur.

Ali Eren - İzdivaç ve Mahremiyetleri

****

Kadının, Müslüman Olmayan Kadınlara Karşı Örtünmesi

Müslüman bir kadının, yukarıda belirtilen uzuvlarını, gayri müslim kadınların önünde açması helal değildir. Hz. Ömer (r.a.) efendimiz diyor ki: "Allah'a ve ahiret gününe inanan bir kadının, Allah'a ortak tutan (müşrik) bir kadının yanında baş örtüsünü açması helal değildir"
Ruhunu şeytanlara, vücudunu insanlara satmış bulunan bir kadının yanında da, Müslüman kadınların, erkekten sakındıkları gibi tesettüre dikkat göstermeleri gerekir. Zira bun­lar, Müslüman kadının durumlarını düşüp kalktığı erkeklere anlatırlar ve bir facianın meydana gelmesine, ahlaksız erkekle­rin namuslu Müslüman kadını baştan çıkarmalarına sebep olabilirler.
.
.
Ali Eren - İzdivaç ve Mahremiyetleri

[Bu nedenle Müslüman Hanımların gittiği hamam veya kapalı havuz ve benzeri yerlere gayr-i müslim kadınlar alınmamalıdır.]

****

Kadının kocasına karşı örtünmesi


Bir kadının, kocasına karşı hiçbir örtünme emir ve mecbu­riyeti yoktur. Dolayısıyla erkek, karısının vücudunun her ta­rafına bakabilir. Bunun tersi de öyledir. Yani kadın, kocasının vücuduna bakabilir; bunda da bir yasak yoktur. Fakat birbirleri­nin cinsiyet organlarına bakmaları mekruhtur.
.
.
Ali Eren - İzdivaç ve Mahremiyetleri

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar