2011-06-23

NASA Astronotu Kelly: "Uzayda hayatın kanıtları var"

NASA Astronotu Kelly: "Uzayda hayatın kanıtları var"


Discovery uzay mekiğinin Amerikalı komutanı Mark Kelly, uzayda hayat olduğuna ilişkin bazı kanıtlar gördüklerini söyledi.

Kelly, Discovery mürettebatı ile geldiği Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında,"Geçmişte Mars'ta hayat olabileceğine ilişkin kanıt görmüştük, dolayısıyla bütün evrende hayat olması muhtemel" dedi.

Uzaylıların dünyayı ziyaret etmemesinin basit bir sebebinin bulunduğunu, yolculuğun zor olduğunu belirten Kelly, "Deneyimlerimizden uzayda yolculuk çok zor ve ben uzaylıların dünyayı ziyaret etmediğini düşünüyorum" dedi.

Astronot Kelly'nin söz ettiği başka canlıların Dünya'ya "geliş zorluğu", şundan kaynaklanıyor:

Gözlenen evrende yüz milyar gök ada bulunuyor.

Bizim eliptik Samanyolu gök adamızın (galaksi) uzun çapı 110 bin ışık yılı, kısa yarıçapı ise 60 bin ışık yılı. 1 ışık yılı kabaca 9,5 trilyon kilometre.

Kelly'nin konuyla ilgili yorumları, Japonların uzaylılar ve UFO'lar hakkındaki hararetli tartışmalarına eklenmiş oldu. Japon politikacılar, geçen yıl bir muhalefet milletvekilinin konuyu parlamentoya taşımasının ardından uçan dairelerin varlığını tartışmıştı.

Kabine Sekreteri Nobutaka Maçimura, UFO'ların varlığına inandığını belirtirken, Başbakan Yasuo Fukuda, bu henüz doğrulanmadığı için daha ihtiyatlı olduğunu söylemişti.

http://www.cnnturk.com/2008/bilim.teknoloji/bilim/07/29/astronot.kelly.uzayda.hayatin.kanitlari.var/486380.0/index.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar