2012-01-24

Ve... Venüs'te de hayat olduğu itiraf edildi. Uzayda hayat var...

Ve... Venüs'te de hayat olduğu itiraf edildi. Uzayda hayat var...

Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nde görevli bilimadamı Leonid Kasnfomaliti'nin Venüs'te canlı varlıklar olabileceğini iddia etti. Rus bilim adamı Astronomiçeski Vestnik (Astronomik Haberler) dergisinde yayınladığı makalesinde eski Sovyet uzay araştırmalarında elde edilen fotoğrafları incelediğini ve Venüs'te canlı varlıkların olabileceğini savundu.

Venera-13 ve Venera-14 isimli Sovyet uzay araçlarının 1980'li yıllarda çektiği eski fotoğrafları inceleyen bilim adamı Ksanfomaliti, "Yarım metre yüksekliğinde ortaya çıkan, değişen veya kaybolan nesneler tespit edildi. Rastgele ortaya çıkan şekilleri de izah etmek çok zor"dedi. Rus bilim adamına göre fotoğraflarda disk şeklinde hareketli bir cisim, ayrıca siyah bez parçasına benzeyen nesneler ve bir de akrep şeklinde bir canlı varlık görülüyor.

Rus basınına göre, bilim adamı Ksanfomaliti Venüs'le ilgili uzay araştırmalarının en önemli uzmanlarından biri sayılıyor.

Venüs yüzeyinde 464 santigrat Celcius sıcaklığın olduğuna değinen bilim adamları daha önce yaşam izine rastlamamıştı. Ancak batılı bilim adamlarının yaptıkları incelemelerde Venüs atmosferinde şimşeklerin çaktığı, bunun da daha öncede gezegende su olabileceği yönündeki iddiaları güçlendirdiği kaydedilmişti


CİHAN
24/01/2012

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar