2011-05-04

Musa'nın Bozkurtları Kimler? Alparslan Türkeş Kim?

Musa'nın Bozkurtları Kimler? Alparslan Türkeş Kim?

Türkeş, 1992 yılında İstanbul Balat’taki sinagogu ziyaret etmişti. Sinagogdaki dini törenden ayrılırken, Yahudi gençler kendisini ‘Başbuğ Türkeş’ tezahüratı ve ‘bozkurt selamı’ ile uğurluyordu. Türkeş, bu gençlerin kimliğini şöyle açıklıyordu: ‘‘Musa’nın Bozkurtları.’’

ALPARSLAN Türkeş, aktif siyaset yıllarında aldığı bazı kararlarla k...amuoyunu, hatta kendi siyasi tabanını dahi zaman zaman şaşırtıyordu. Nitekim, ‘Türk milliyetçiliğinin lideri’ olarak kamuoyuna sunulan Türkeş, özellikle 12 Eylül İhtilali’nden sonraki siyaset döneminde, Yahudiler ve Ermeniler ile dostluk ilişkileri kuruyor, MHP Lideri’nin bu tavrı merakla izleniyordu.

Türkler ve Yahudiler tarih boyunca hiç karşı karşıya gelmemiş, asırlar boyunca alenen bir düşmanlıkları olmamıştır. Bu yüzden tarih boyunca Türk ve Yahudi ilişkilerinin iyi analiz edilmesi gerekir. Çünkü dünya Yahudiliğinin %92'sini sonradan Musevi olan Hazar Türklerinin oluşturduğunu, Katolikliğe dönen Yahudi Benjamin Harrison Freedman ilk kez Ortadoğu ve Doğu Avrupa sorunlarının tartışıldığı konferansta ABDnin Genelkurmay Başkanlığı binası Pentagon'da alenen dile getirmiştir.

Peki Yahudilerin 19.y.y.da ortaya çıkan Türkçülük sevdasının asıl sebebi neydi? Osmanlı İmparatorluğu döneminde ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu öncesi ve sonrasında bir milliyetçi akım oluşturmak isteyenler Musanın Bozkurtları olmayı niçin seçmişlerdi?



Osmanlı İmparatorluğunda Türkçülük akımının doğuşunu en çok tetikleyen eser 1896 yılında Leon Cahun tarafından yazılan Asya Tarihine Giriş Türkler ve Moğollar olmuştu. Türkçülük ve Turancılık hareketine büyük ilham veren bu kitap ile ne amaçlanmıştı?

Serezli bir hahamın oğlu olan Moiz Kohen Osmanlı İmparatorluğunun içinde hızla büyüyen Türkçülük fikrinin neredeyse bayraktarlığını yapan Tekin Alp miydi?

Osmanlı İmparatorluğunun son zamanlarında Türkçü çalışmaları ile öne çıkmış olan Armin Vambery, Yahudi kökenli bir Macar mıydı?

MHP eski genel başkanı Alparslan Türkeş Ahrida Sinagogunda ki Yahudi gençlere niçin Musanın Bozkurtları dedi?

Görünüşte Müslüman, gerçekte Musevi olduğu savunulan Ahmet Vefik Paşa ve Türk Milliyetçiliğinin bayraktarlığını üstlenen aynı zamanda Kürt Yahudi Dönmesi olduğu iddia edilen Ziya Gökalp gerçek birer Türkçü müydü?

Ziya Gökalpin Kürtçülüğün Esasları isimli bir kitabı var mıydı?

Eski ve Yeni Türkler eserinin yazarı olan ve düşünceleriyle Atatürkü de etkileyen Mustafa Celaleddin Paşa Polanya Yahudisi miydi?

Türk milliyetçisi olması ile övünen Avram Galanti Üç Türkiye Başkanı ve Yahudiler çalışmasında neleri açığa çıkarıyordu?

Vatandaş Türkçe Konuş kampanyasını başlatan Yahudi Türkçü kimdi?

İsrail Devletini kuranlar ve yönetenlerin kökenleri Hazar Türklerine mi dayanıyordu?

Bütün bu soruların cevapların ancak kitap hacminde yayınlarla anlatılabilecek olduğundan bloğumuzun bütün
takipçilerine Yazar Ahmet Almaz'ın Musa'nın Bozkurtları isimli kitabını tavsiye ediyoruz...

"Musa'nın Bozkurtları" kitabı Yahudi Türk ilişkilerini masaya yatırırken tarihin satır aralarına gizlenmiş ve bu topraklardaki milliyetçilik kavramını tetiklemiş Yahudi asıllı Türkçüleri ve çalışmalarını gün yüzüne çıkarıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar