2010-10-28

700 Sene Evvelinden Peygamberimize (s.a.v.) Mektup


Yemen hükümdarı Tüban Es'ad Ebû Kerib, Peygamber Efendimizin Medine'ye hicretinden 700 sene önce Medine' ye gelmişti. Benî Kurayza Yahudilerinin en âlimlerinden ikisi, Tübân'ın huzuruna çıktılar. Bunlar, Tübân'ın Medîne'yi yıkmak ve Medînelileri yok etmek istediğini işitmişlerdi.

Ona; "Ey hükümdar! Sakın böyle bir şeye teşebbüs etme. Çünkü sen ne yapsan, buna muvaffak olamazsın. Hem bu yüzden yakında bir felâkete uğramayacağından da emîn değiliz!" dediler. Tübân; "Ne için yapamayacak, neden bir felâkete uğrayacakmışım?" dedi.

Yahûdî âlimleri; "Buraya âhir zamanda Harem'den ve Kureyş'ten çıkacak bir peygamber hicret edecek, burada oturacak ve yerleşecektir!" dediler. Tübân'ı sakındırdılar. Tübân, Yahûdî alimlerinden işittiği şeylerden hayrette kaldı. Medîne ve Medîneliler hakkındaki kararından vazgeçip Medine'den ayrıldı. Yahûdî âlimlerini yanına alarak, Mekke'ye gitti. Ka'be'yi tavaf ve ziyaret etti. İlk defa olarak, Ka'be'ye örtü örttürdü.

Yahûdî âlimleri, Tübân'a, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'i, O'nun ismâiloğulları soyundan geleceğini, Mekke'de doğacağını, Medine'ye hicret edeceğini ve orada gömüleceğini, orta boylu olacağını, gözlerinde biraz kırmızılık bulunacağını, deveye bineceğini, harmânî giyeceğini de haber vermişlerdi.

Semhûdî'nin, çeşitli kaynaklardan rivayetine göre Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Medîne'ye geldiği zaman mü-sâfir kaldığı, Ebû Eyyûbe'l Ensârînin evini de Tübân, Peygamberimizin oturması için daha o zaman yaptırmıştı.

Kendisini bu hususta irşad eden âlimlerin her birisine de Medîne'de birer ev yaptırmış, onları evlendirmişti. Ayrıca Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e teslim edilmek üzere, yazıp altın mühürle mühürlediği bir mektubu da onların büyüğüne vererek, kendisi Peygamberimize erişemezse, çocuğundan veya çocuğunun çocuğundan erişecek olan vasıtasıyla teslim edilmesini istemişti.

İşte bu ev ve mektup, babadan evlâda geçe geçe, Tü bân'ın mektubuyla îmân etmiş Medîne âlimlerinden birinin soyundan gelen Ebû Eyyûb'un eline geçmişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar